×
Kërko

Ku deklaroi Jezusi se ishte Perëndi?

Janë shumë raste kur Jezusi ka bërë deklarata ku ka përmendur hyjninë e Tij. Këto janë disa raste vetëm nga Ungjilli i Gjonit:

 • Gjoni 5:18
 • Gjoni 5:22-24
 • Gjoni 8:57-59
 • Gjoni 10:30-33
 • Gjoni 12:44-46
 • Gjoni 13:12-14
 • Gjoni 14:6

Te Gjoni 10:30-33, vini re reagimin e turmës ndaj fjalëve të Jezusit…

“Unë dhe Ati jemi një``
Prandaj Judenjtë morën përsëri gurë për ta vrarë me gurë.
Jezusi u përgjigj atyre: ``Ju tregova shumë vepra të mira nga Ati im; për cilën nga këto më vrisni me gurë?``.
Judenjtë u përgjigjën duke thënë: ``Ne nuk të vrasim me gurë për asnjë vepër të mirë, po për blasfemi, dhe sepse ti, duke qenë njeri, e bën veten Perëndi``.

Për më shumë deklarata të Jezusit rreth vetes së tij shihni:

 • Gjoni 6:32-35
 • Gjoni 8:12-14
 • Gjoni 10:7-11
 • Gjoni 11:21-27
 • Mateu 20:25-28
 • Mark 9:31-32
 • Gjoni 3:16-18
 • Gjoni 6:37-40