×
Kërko

Të kalosh një gjysëm dite me Zotin

Në vitet e fundit e kam bërë një praktikë, vazhdimisht për pjesën më të madhe, të marr 1/2 ditë çdo muaj për të kaluar me Zotin. Ajo ka rezultuar të jetë një përvojë e dobishme, në rritje, duke shërbyer si një pikë kontrolli në ecjen time me Zotin. Ndonjëherë unë jam larguar me pika specifike të veprimit për të ndryshuar që kërkoj të zbatoj. Më shpesh ndihem i rifreskuar dhe i rifokusuar shpirtërisht dhe emocionalisht pasi kam pasur ca kohë për të lexuar, reflektuar, dëgjuar dhe ekzaminuar.

Në një hapësirë të shkurtër do të kërkoj të jap disa nga mendimet e mia se si të kaloj një ditë e gjysmë, ose, çfarë dreqin, mbase do të dëshironit ta bënit atë një ditë të plotë për ta kaluar me Zotin.

Së pari, ne fillojmë me Zotin. Psalmi 139 flet për madhështinë e Zotit - që Ai e di dhe është i vetëdijshëm për gjithçka, se Ai është kudo ku mund të shkojmë dhe se Zoti do të jetë gjithmonë atje për të na drejtuar. Shkrimtari i Psalmeve, pasi shqyrtoi madhështinë dhe kujdesin e Zotit ndaj nesh, atëherë e pyet Zotin:

“Më heto, o Perëndi, dhe njihe zemrën time; më provo dhe njihi mendimet e mia.dhe shiko në se ka tek unë ndonjë rrugë të keqe dhe më udhëhiq nëpër rrugën e përjetshme..” (Psalmet 139:23,24)

Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar një kohë me Zotin:

  • Kujtohuni dhe rifreskoni në madhështinë dhe Përjetshmërinë e Zotit.
  • Kujtohuni që Zoti lidhet dhe kujdeset për ju si një individ.
  • Kërkoni shqyrtimin e Zotit për zemrën, mendimet dhe jetën tuaj dhe udhëzimin e Tij në jetën tuaj.

Praktikisht, kështu përpiqem të filloj çdo kohë të gjatë me Zotin, por natyrisht, jo gjithmonë me Psalmin 139. Unë zbuloj se çdo formulë humbet ndikimin e saj në zemrën time pas një ose dy herë përdorimi. Por unë do të përgatitem për kohën time me Zotin. Do të përpiqem të vendos për një fragment të shkrimeve të shenjta, një artikull, një kapitull nga një libër, ose ndoshta një koleksion muzikor për të filluar gjysmën e ditës time me Zotin.

Pasi të kem një "fillim" të planifikuar, pjesa tjetër e kohës sime është e paplanifikuar dhe e pastrukturuar.

Mbase do të…

  • lexoj një libër të tërë të Biblës (të shkurtër) dhe shënoj disa aplikime të thjeshta në fund.
  • nxitem të shkruaj në ditar për jetën time, betejat, marrëdhëniet dhe të kërkoj mençurinë e Zotit në një zonë të veçantë.
  • bëj një shëtitje dhe lutem për ca nga ato që janë në zemrën time aktualisht.
  • rishikojorarin tim për muajin e kaluar dhe shikoj se si Zoti ka punuar në mënyra që unë nuk i kam vërejtur në nxitimin e bërjes së gjërave.
  • I kërkoj Zotit të më japë disa pika specifike veprimi për sa i përket fokusit dhe drejtimit për dy javët e ardhshme.

Për tu Përgjigjur:

Ku duhet te shkoj?

Vendi im i preferuar është një vend kafeje rreth një bllok e gjysmë nga plazhi. Më duket sikur largohem, mund të bëj një shëtitje në plazh lehtësisht dhe disa nga njerëzit më interesantë në një qytet plazhi më kujtojnë se kësaj here koha me Zotin nuk është ndarë plotësisht nga realiteti. Çfarëdo që Zoti të më thotë ose si Ai më drejton mua duhet të lidhem me jetën reale, jo unë të jem në mes të një shkretëtire diku.

A duhet të ketë njerëz përreth?

Të gjithë jemi të ndryshëm. Unë përqendrohem më mirë dhe qëndroj më i përqendruar nëse ka aktivitet përreth për të siguruar stimulim. Për mua, muzika me zë të lartë ose njerëzit me zë të lartë nuk ndihmojnë, por aktiviteti i vazhdueshëm dhe njerëzit përreth më ndihmojnë të më mbajnë të përqendruar. Ju mund të jeni ndryshe. Mësoni gjatë një periudhe kohe si dhe kur mund të përqendroheni më së miri.

Po sikur të shkoj të fle?

Unë nuk do të shqetësohesha shumë. Kush mendoni se do të ofendohet? Zot? Mund të jetë një tregues mjaft i mirë i nivelit tuaj të lodhjes dhe që keni nevojë për pak pushim para se të mund të përqendroheni te Zoti. Disa nga kohët e mia më të mira me Zotin kanë përfshirë periudhat e gjumit të ndjekura nga një depërtim dhe mirëkuptim i mirë. Zoti është me ty edhe kur fle, prandaj mos u shqetëso për veten tënde. Faleminderit Zotit për gjumin e mirë!

Po nëse zgjedh një vend dhe zhvillohet një shpërqendrim i madh?

Unë mendoj se Zoti nuk do ta ketë mendjen të lëvizë me ju në një vend tjetër ku mund të përqendroheni më shumë. Ose ndoshta, Ai dëshiron që ju të luteni për njerëzit që ju tërheqin vëmendjen dhe të fitoni pak kuptim se si janë jeta e njerëzve pa shpresë (duke supozuar që shpërqendrimi po shkaktohet nga njerëz të bezdisshëm).

Po sikur të më mbarojnë gjërat për të bërë, lexuar, lutur ose menduar?

Lavdërimi funksionon në çdo kohë, ndaj thjesht kthehuni te një vend në Shkrimet dhe falënderoni Zotin për atë që Shkrimi na thotë se është e vërtetë për Perëndinë, shembull: Psalmet 138 «Unë do të përkulem përpara tempullit tënd të shenjtë dhe do të lëvdoj emrin tënd për dashurinë dhe besnikërinë tënde Kur të thirra, ti m'u përgjigje… megjithëse Zoti është lart, ai shikon të përulurit… Zoti do ta përmbushë qëllimin e tij për mua. " (vargjet 2, 3, 6) Ose, thjesht dëgjoni një CD të preferuar dhe lejojeni që të stimulojë lavdërimet.

Po sikur të më duhet gjithë koha për të qetësuar zemrën time?

Mos supozoni se keni nevojë për Ridalin(një ilaç qetësues). Ndoshta gjithçka që Perëndia donte të bënte në këtë kohë me Të ishte që të të çonte në një vend ku mund të rrije i qetë para Tij. Ndonjëherë ne thjesht shpërqendrohemi tepër, kështu që do të jetë një sfidë. Ky proces bëhet më i lehtë me kalimin e kohës, prandaj lejojeni vetes që të rriteni në të.

Shpresoj që diçka të dalë me zë të lartë dhe të qartë në këtë artikull të shkurtër. Unë do të shpresoja se është e qartë se kjo kohë është me Zotin. Është më shumë për Zotin sesa për ne. Nuk ka të bëjë me pritjet, nevojat, kërkesat ose pikëpamjet tona se çfarë duhet të ndodhë. Ka të bëjë me të qenit vetëm me Zotin dhe ta lini të punojë në jetën tuaj. Jam i befasuar ndonjëherë. Ndonjëherë jam pak blah. Ndonjëherë unë jam aq ekstazë, aq sa mund të jetë një introvert. Por një gjë më bie në sy. Unë jam më mirë si një ndjekës i Krishtit që kam ndërtuar në këto kohë në orarin tim. Unë rekomandoj shumë disiplinën e të shënuarit të kohës që është e shenjtë për t'u shpenzuar me Zotin e gjallë pa marrë parasysh se sa e gjatë është lista juaj "për të bërë", ose cilat kërkesa janë për tu mbushur me ju!