×
Kërko

Si të çlirohesh nga pornografia

[Shënimi i redaktorit: Gratë luftojnë me varësinë nga pornografia, si dhe burrat. Ky artikull është formuluar nga këndvështrimi i një burri, por nëse jeni një grua është e varur nga pornografia, ju lutemi zbatoni të njëjtat parime.]

Interneti është një mjet i mrekullueshëm, por gjithashtu mund të jetë shumë shkatërrues. Duke qenë burrë, ndjekës i Jezusit dhe duke luftuar edhe me epshin, do të përpiqem t'ju jap këshilla të drejtpërdrejta dhe agresive.

Duke marrë të gjitha sa më poshtë së bashku, ju keni një shans për të luftuar. Zgjidhja dhe zgjedhja nuk është një opsion. Suksesi me të gjithë ata është ende i diskutueshëm për një periudhë të shkurtër kohe. Kjo do të kërkojë angazhim dhe durim. Ju do të bini poshtë. Merrni fuqi përsëri dhe të vazhdoni.

Problemi është mëkati. Pornografia është tepër shkatërruese. Ju nuk mund të jeni një "përdorues rekreativ". Ju nuk do të merrnit në dorë me pakujdesi një gjarpër, akrep ose merimangë helmuese.

Pjesa mëkatare në lidhje me pornografinë është se....

 • Ajo objektivizon gratë (i kthen ato në objekte të thjeshta). Degradon njerëzit, të cilët kanë shpirtra të përjetshëm, të cilët Zoti i do, të cilët janë bërë në shëmbëlltyrën e Zotit dhe i bën ata në "lojëra" për argëtimin tuaj.

 • Krijon pritje joreale për personin me të cilin do të martoheni ose jeni martuar tashmë. Pritjet që bashkëshorti në asnjë mënyrë nuk do të jetë në gjendje të përmbushë.
 • Krijon pritje joreale për ju gjithashtu dhe se si ju "supozohet" të jeni në gjendje të performoni. Ju nuk merrni përfitimin e ndalimit të kamerës dhe fillimit të saj përsëri.

 • Pornografia është e varësi. Arsyeja pse nuk mund të ndaleni së menduari gjatë ditës është se pornografia po rindërton fjalë për fjalë trurin tuaj (rrugët nervore) për të kërkuar efektet e adrenalinës, dopaminës dhe serotoninës.

 • Pornografia nuk është mëkat "i vetëm". Është gjithashtu fiziologjike dhe ka shumë pak të bëjë me seksin. Siç u tha më lart, ju po krijoni rrugë të reja nervore për t'i përdorur trurin tuaj. Këto janë modele jashtëzakonisht të forta dhe janë tepër rezistente ndaj ndryshimeve. Këto rrugë forcohen sa herë që shikoni pornografi dhe masturboheni.

Këshilla / Veprim:

 • Merrni masa - Mekanike - Provoni gjëra të tilla si vendosja e një alarmi në telefonin tuaj për të shkuar në shtrat para se të jetë vërtet vonë. Vendosni telefonin dhe kompjuterin tuaj në një sirtar në një kohë të caktuar. Vendosni një bllokues të pornografisë në kompjuterin dhe telefonin tuaj dhe kërkoni një mik të besuar të vendosë kodet e hyrjes dhe t'ju kërkojë llogari.

 • Kini frikë të jeni anonim - Studioni, hulumtoni ose punoni atje ku ka njerëz. Mos jini në telefon ose laptop kur nuk ka asnjeri rreth jush. Ju tashmë e dini që do i thoni vetes kaq shumë gënjeshtra për të marrë atë që dëshironi. Realizojeni. Merruni me të dhe shko drejt lirisë dhe fitores.
 • Vendosni besimin tuaj te Zoti, jo te vetja juaj. Ju nuk mund ta bëni këtë vetëm. Ju duhet të mësoni se si t'i nënshtroheni Shpirtit të Shenjtë dhe të keni fuqinë e tij për të qenë të suksesshëm. Unë sugjeroj që të regjistroheni në Kapërceje Stresin serinë e postës elektronike.
 • Emocionale - Pajtohuni me frikën tuaj. Keni frikë të luftoni me diçka që tani po ju kontrollon. Kushtohuni që të keni frikë nga mendimi për pornografinë. Sapo të filloni të keni dëshira, shoqërojeni ato me frikën. Sidoqoftë ju jeni në gjendje ta grumbulloni atë ndjenjë, bëjeni atë. E vërteta është, ju me të vërtetë duhet të keni frikë nga ajo. Ju e kuptoni, natyrshëm, po shkoni në drejtim të gabuar, por epshi ju shtyn më thellë në sjellje. Bëni gjithçka që keni në dorë për të ndaluar sjelljen. Mos bëj marrëveshje me veten tënde, për shembull duke thënë: "Vetëm kjo për herë të fundit". ose "Unë thjesht do të bëj disa surfing" kur ju tashmë e dini se ku po shkon aktiviteti.
 • Relativisht - Sigurohuni që jeni duke u shoqëruar me miqtë që nuk mbështesin përdorimin e pornografisë. Kjo duket qartë, por nuk është e lehtë. Shoqëria e keqe e bën të lehtë kompromentimin e standardeve tuaja. Përfshihuni në një kishë të mirë që mëson Biblën ose nëse jeni student një një shërbesë në kampus. Bëni veten të përgjegjshëm. Kujdesuni më pak për atë që njerëzit mund të mendojnë për ju dhe më shumë për rinovimin tuaj shpirtëror. Mëkati është i shëmtuar dhe i turpshëm. Ngri kokën lart dhe të bëj gjënë e duhur - do të jetë shumë e vështirë - duke e marrë parasysh atë.

 • Fizikisht - Nëse nuk jeni duke ushtruar, duke ngrënë keq dhe po bëni një mungesë të gjumit cilësor, ju po e bëni më të lehtë për veten tuaj të tërhiqeni nga epshi. Nëse nuk jeni një person i disiplinuar nuk do të jeni në gjendje të jeni në gjendje të bëni punën e vështirë të ndryshimit të zakoneve tuaja. Studiuesit thonë se duhen afërsisht 21 ditë për të formuar një zakon të ri. Prandaj SOT thuaji vetes: "Mjaft! Unë do të bëj punën e vështirë për t'i rezistuar tundimit për të shfletuar në internet, për të goditur faqet e mia të preferuara dhe për të masturbohur " Ju duhet të angazhoheni - nuk ka shërim të thjeshtë të gjithë - ose keni frikë nga varësia ose nuk jeni. Pranojeni veten se kur nuk mund të ndaloni të bëni diçka, kjo quhet varësi. Thjesht thuaj që je një i varur dhe kjo do ta bëjë atë shumë më të lehtë. Pastaj, me fuqizimin e Frymës së Shenjtë, merrni përsëri kontrollin e jetës tuaj.

Edhe nëse ju mund të bëni gjithçka që unë kam ndarë me ju, nuk ka të ngjarë të keni sukses në të menjëherë. Por vazhdo. Vazhdoni të shtyni përpara. Ju do të dëshironi të hiqni dorë menjëherë nëse ngatërroheni. MOS! Në të gjitha zonat sipër MOS HIQ DORË!

Ja lutja ime për ju

Atë, unë lutem që Ti t'i japësh ________ aftësinë për të luftuar kundër mishit të tij. Jepini kurajë të fillojë, mirëmbajë dhe përfundojë këtë detyrë shumë të vështirë. Inkurajojeni atë përmes të tjerëve që janë të gatshëm t’i flasin të vërtetën. Ndihmojeni të shohë të vërtetën tuaj në fjalën tuaj, në Bibël. Inkurajojeni ndërsa ju drejtohet në lutje. Mos e lejoni të mendojë për veten e tij më pak se fëmija juaj. Në emrin e Jezusit, unë kërkoj. Amen

Këtu janë disa pjesë udhëzuese për t'ju ndihmuar në udhëtimin tuaj drejt lirisë:

 • Eksodi 20:14
 • Psalmi 101: 3
 • Mateu 5:28
 • 1 Korintasve 10:13
 • 1 Korintasve 6:13
 • 2 Timoteut 2:22
 • 1 Gjonit 2:16
 • Proverbat 6:25
 • Galatasve 5:16
 • Romakëve 8: 6
 • Jakobi 1: 14-15